İSTANBUL / SİLİVRİ - İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu

Etiket Sonuçları: siber

Mrt

Sevgili öğrencilerimize ve kıymetli velilerimize çağımızın belki de en büyük problemlerinden biri olan sanal dünya konusunda bilgilendirmek amacıyla Silivri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis  Amirliği personelleri tarafından "Siber Zorbalık ve Güvenli İnternet Kullanımı" konulu eğitim semineri düzenlenmektedir."

May

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası (1-7 Mayıs) ülkemizde “Bilişim Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bilişim, bilgi dünyası ile teknoloji dünyası arasındaki köprüyü kuran en önemli etkendir. Bu yüzden teknoloji ve internet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

Nis

Bilindiği gibi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur. 1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Bu doğrultuda, Kişisel Verileri Koruma Günü, 7 Nisan 2022 Cuma günü Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakan Erdoğan öğrencilere sunum gerçekleştirmiştir. Öğrencilerin güvenli internet kullanımına ve kişisel verilerini nasıl koruyacaklarına dair ipuçları vermiştir. Aynı sunum kapsamında siber zorbalığa da değinilmiştir.